Het verwijderen van spouwmuurisolatie

Het verwijderen van spouwmuurisolatie

Wanneer iemand ervoor kiest om zijn of haar woning te isoleren, dan is de kans groot dat dit gedaan wordt met spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is een zeer populaire vorm van woningisolatie en wordt al tientallen jaren gebruikt. Vanwege het feit dat men het al tientallen jaren gebruikt kan het soms nodig zijn om het oude isolatiemateriaal te verwijderen en te vervangen. Naast het feit dat spouwmuurisolatie overtijd isolatiewaarde verliest, gebruikt men tegenwoordig ook betere technieken en materialen. In deze blog zal het verwijderen van spouwmuurisolatie uitgelicht worden, zo heeft u een beter idee hoe dit hele proces verloopt.

Het verwijderen van spouwmuurisolatie

Voordat men begint met het verwijderen van de spouwmuurisolatie komt een expert langs om de situatie te beoordelen. Zo zal deze expert een endoscopisch onderzoek uitvoeren waarna hij met een advies komt. Als uit het advies blijkt dat het isolatiemateriaal vervangen moet worden, wordt er een datum afgesproken. Op de afgesproken datum komen de isolatiemonteurs langs met gereedschap en machines om het oude isolatiemateriaal te verwijderen. Nadat het oude isolatiemateriaal uit de muur gehaald is, kan er nieuw isolatiemateriaal in de muur gespoten worden. Dit nieuwe materiaal beschikt over een betere isolatiewaarde. 

Wat bedragen de kosten bij het verwijderen van spouwmuurisolatie

Er is geen vaste prijs voor het verwijderen van spouwmuurisolatie. Zo zijn er meerdere factoren die een rol spelen bij het samenstellen van de prijs. Zo speelt het aantal vierkante meters een rol. Ook de breedte van de spouw, want in een brede spouw zit meer isolatiemateriaal dan een dunne spouw. Een andere factor is de staat van de gevel. Wanneer de adviseur langskomt voor het endoscopisch onderzoek kan hij meestal wel een indicatie geven voor de kosten. In de meeste gevallen liggen de kosten tussen de 25,-en 35,- euro per vierkante meter. 

Reacties zijn gesloten.