Energie besparen en investeren in duurzame fondsen

Energie besparen en investeren in duurzame fondsen

Het loont om regelmatig te controleren, of energieleveranciers een lager energietarief aan je aanbieden. In het bijzonder wanneer je energiecontract bijna afloopt, of inmiddels automatisch is omgezet naar een contract met variabele tarieven. Mocht je nog aan een energiecontract vastzitten, dan betaal je vaak een boete voor het overstappen naar een andere leverancier. Het geld wat je bespaart door over te stappen naar een andere energieleverancier kun je gebruiken om te investeren in duurzame fondsen. Dit is niet alleen prettig voor je eigen portemonnee, maar zorgt daarbij voor het tegengaan van milieuvervuiling.

Beleggen in duurzame energie op de beurs

Er zijn verschillende manieren waarop je duurzaam kunt beleggen. Een van de mogelijkheden is duurzaam beleggen op de beurs. Hierbij investeer je in de reeds geïntroduceerde fondsen, welke zich bijvoorbeeld richten op de ontwikkeling van verschillende vormen van duurzame energie. Er zijn ook fondsen die zich richten op energiezuinige en duurzame productiemethoden voor bedrijven. Of juist bedrijven, die voor een groot deel draaien op duurzame energie. Op internet lees je meer over de mogelijkheden die je hebt, wanneer je investeren in duurzame fondsen op de beurs overweegt. 

Let op: aan het beleggen op de beurs zitten risico’s. Je loopt het risico dat je investering minder geld waard wordt. 

Investeren in kleine stukjes windmolen

Een andere vorm van duurzaam beleggen, is investeren in kleine stukjes windmolen. Hierbij wordt de opgewekte windenergie afgetrokken van de door jou verbruikte grijze stroom in huis. De investering in een stukje windmolen doe je eenmalig, waarna je hier gedurende de looptijd van je contract van kunt blijven profiteren. Het maakt dat je steeds minder voor je energie betaalt en daarbij bijdraagt aan een groenere, duurzamere wereld. Heb jij deze vorm van duurzaam beleggen al eens overwogen? Ook hierover lees je op internet meer informatie. 

Reacties zijn gesloten.