Groene stroom

Groene stroom

Groene stroom wordt door steeds meer mensen afgenomen. Mensen die het niet erg vinden om een beetje meer te betalen, als daarmee het millieu geholpen wordt. En dat is natuurlijk een prima methode, mits de groene stroom ook daadwerkelijk uit zon, biomassa, of Nederlandse wind komt.

WindmolenAls je deze stroomsoort wilt gebruiken, dan wil je er immers wel zeker van zijn dat de stroom ook inderdaad uit deze energiebronnen afkomstig is. En dat is helaas in het verleden, en nog steeds in het buitenland, niet altijd het geval geweest. En je hebt natuurlijk ook allerlei verschillende tinten als het om de kleur groen gaat.

Gelukkig kan je er vandaag de dag 100% van op aan dat deze stroom ook inderdaad groen is, dus niet afkomstig is van kolencentrales, en meestal niet van kerncentrales. Immers, bij beide soorten stroom kleven vaak wat bedenkingen hoe vervuilend de stroom kan zijn, die van deze centrales komt.

Groene stroom is volgens velen immers stroom die niets nadeligs voor het millieu doet. Bij de Nederlandse energieleverancier heb je deze garantie, mede ook omdat de herkomst gecontroleerd wordt, mits de stroom ook in Nederland wordt opgewekt.

Groene stroom is iets duurder

Om millievriendelijk stroom op te wekken, moet doorgaans wel wat meer moeite gedaan worden, en dus zijn de kosten vaak wat hoger. Dat is niet echt veel, en als je dat er voor over hebt, dan zal je ietsjes meer betalen niet zo erg vinden.

Echt Groene stroomMaar, net als bij normale stroom, is er ook wel een prijsverschil bij groene stroom, tussen de verschillende energieleveranciers.

Bovendien is er niet alleen verschil in de prijs, maar ook als het gaat om de herkomst van de groene stroom. Voor sommige energieleveranciers is kernenergie groen, en soms wordt de groene energie ook uit het buitenland geïmporteerd.

Afhankelijk van wat je zelf wilt, is het daarom toch ook belangrijk om de verschillen tussen de verschillende energieleveranciers, en de hoogte van de prijs, goed te vergelijken, zodat je met de herkomst van de groene stroom, en natuurlijk met de prijs die je er voor moet betalen, ook voor de volle 100% tevreden bent.