Energieleverancier Engie

Energieleverancier Engie

Engie is nieuw

Engie is de nieuwe energieleverancier in Nederland. Engie maakt uitsluitend gebruik van groene stroom, die op verschillende plaatsen in en buiten Nederland wordt opgewekt. Op haar website zegt de energieleverancier dat ze geloven in een maakbare toekomst, met energie die mooi is voor de wereld en mooi voor de klanten van de snel groeiende leverancier.

Engie EnergieleverancierAls je een contract sluit met Engie Energie dan kun je zelf kiezen waar jij je stroom wilt afnemen. Je kunt kiezen uit zonne-energie uit Nijmegen, of windenergie uit de Eemshaven. En als je het over de grens wilt zoeken kun je kiezen voor waterkrachtenergie uit de Franse Pyreneeën of zonne-energie uit Italië. Je kunt ook kiezen voor een mixpakket met bijvoorbeeld zonne- en windenergie.

De energie die de energiemaatschappij levert is gegarandeerd groen. Door de klanten te laten kiezen waar ze hun stroom vandaan willen krijgen wil Engie haar afnemers meer betrokken en bewust maken dat energie er niet zomaar vanzelfsprekend is. Engie timmert hard aan de weg om in Nederland en daarbuiten meer duurzaam opgewekte energie te realiseren. Er komen in de loop van het jaar meer locaties in binnen- en buitenland beschikbaar waar je je energie via Engie van kunt betrekken. Je kunt op de website van Engie aan de hand van je persoonlijke situatie de energiekosten berekenen en de te behalen besparing vergeleken met je huidige leverancier.

Wat kost energie eigenlijk?
De prijzen van energie zijn op dit moment historisch laag. Door beter beleid en ook door de dalende olieprijs wordt energie goedkoper. Ook gebruik maken van energie die er al is, zoals zonne, wind- en krachtenergie wordt een flinke kostenbesparing behaald. En het is natuurlijk veel beter voor het milieu. De energieprijzen zijn zeer scherp.

Ben je een alleenstaande met een jaarlijks verbruik van 1750 kWh stroom en 900 m3 gas dan betaal je per maand ongeveer 80 euro als je kiest voor een Engie Helder contract van 1 of 3 jaar. Dit is inclusief alle kosten, dus ook vastrecht, transport en dergelijke. Je kunt ook kiezen voor een modelcontract dat maandelijks opzegbaar is, dan ben je wel duurder uit, gemiddelde maandlast is dan 87 euro.

Een gezin van 4 personen dat in een tussenwoning woont, betaalt per maand ongeveer 130 euro voor een vast contract van 1 of 3 jaar, en 144 euro voor een maandelijks opzegbaar contract.

Waar ben ik het goedkoopst uit voor mijn energie?
Er is de laatste jaren veel concurrentie onder de energieleveranciers. Er wordt gestunt met hoge bonussen en soms cadeaus om klanten te werven. Dat maakt het soms lastig om de prijzen te vergelijken tussen de verschillende leveranciers.

Engie vergelijkt op haar website de prijzen van gas en stroom met de drie grootste landelijke energieleveranciers en komt dan als de goedkoopste uit de bus. Gebruik je gemiddeld 1175 m3 gas en 3750 kWh stroom per jaar, dit is het gemiddeld gebruik van een gezin van 2-3 personen, dan kun je over een periode van 3 jaar met een Engie Helder contract gemiddeld ongeveer 145 euro besparen. En je krijgt gegarandeerd uitsluitend groene stroom, waarvan je de herkomst zelf kunt kiezen.

Meer weten over Engie?
Als je meer wilt weten over de voordelen van deze leverancier? Kijk dan op www.engie-energie.nl.