Wat doet een glaszetter precies?

Wat doet een glaszetter precies?

Lange tijd was er een trend zichtbaar waarbij steeds meer handige klussers besloten zelf de ramen in de woning te plaatsen. Dat ging vaak goed, maar dat bleek lang niet altijd een verstandige keuze te zijn. We zien daarom tegenwoordig dat glaszetterswerk steeds meer in trek is.

Wat doet een glaszetter?

Een glaszetter zet – zoals het woord eigenlijk al doet vermoeden – het glas in een kunsstof of houten kozijn. Het grote voordeel van een glaszetter is dat hij over het algemeen ook zelf het glas op komt meten. Je hebt dan de garantie dat het glas perfect past. Het opmeten van glas is immers lang niet altijd even eenvoudig. Doordat sommige ramen op maat moeten worden gemaakt, kan het lastig of onmogelijk zijn om een besteld raam achteraf te ruilen. Je bespaart dan dus flink wat geld door direct een ervaren glaszetter in te schakelen zodat je zeker weet dat het zetten van het glas op een juiste wijze geschiedt.

Garantie

Een groot voordeel van een glaszetter is dat je garantie hebt op de plaatsing. Wanneer je zelf aan de slag gaat met het plaatsen van glas en er ontstaat door verkeerde plaatsing na enkele maanden een barst in de ruit, dan zul je zelf de ruit moeten vervangen. Wanneer je hebt gekozen voor de expertise van een ervaren glaszetter, heb je daar geen last van en zal de glaszetter het euvel voor u verhelpen.

Vaak eenmalige kosten

Het zetten van glas betreft vaak eenmalige kosten. Wanneer het glas eenmaal is geplaatst, gebeurt er eigenlijk niets meer mee. Hierdoor is het over het algemeen al aan te raden om een glaszetter in te schakelen. Bovendien kan een glaszetter advies geven over het soort glas dat geplaatst moet worden.

Reacties zijn gesloten.